Update: 'Berghuis levert helft van salaris in voor Feyenoord; keuring volgt'

Update: 'Berghuis levert helft van salaris in voor Feyenoord; keuring volgt'

31-07-2016 10:55
99

Een verrassende wending bij Feyenoord: Steven Berghuis is op weg naar de Rotterdamse club. Dat meldt althans WD Sport. De Oranje-international ontbrak zaterdag in de selectie van Watford voor een oefenwedstrijd tegen Queens Park Rangers.

Volgens het lokale medium heeft dat alles te maken met een op handen zijnde (huur)deal met Feyenoord. 'Er is ons verteld dat deze avond zijn overstap naar Feyenoord nieuw leven in is geblazen en dat hij aan de slag gaat bij de Nederlandse club, die hem al de hele zomer volgt', luidt het bericht. Na het treffen met QPR werd er direct gespeculeerd over de reden van de afwezigheid van Berghuis, die niet geblesseerd of geschorst is.

De 24-jarige aanvaller stak onlangs niet onder stoelen of banken dat hij graag bij Feyenoord aan de slag gaat als zijn perspectieven bij Watford niet zouden verbeteren. Berghuis moest zich afgelopen seizoen tevreden stellen met een rol op het tweede plan bij de Premier League-club. Hij kwam slechts tot negen competitiewedstrijden, allen als invaller. Toch leek een deal met Feyenoord de afgelopen weken een moeilijk verhaal te worden. 

Dat de Rotterdamse club nu alsnog dicht bij een akkoord met Berghuis zou zijn, is opmerkelijk. Eerder zaterdag werd gemeld dat Feyenoord dicht bij het aantrekken van Edinson Flores is. De Peruviaanse vleugelaanvaller moet zo'n vier ton kosten.

Update 23.06 uur: Feyenoord lijkt een akkoord te naderen met Watford over de huur van Steven Berghuis, meldt nu ook Voetbal International. De gesprekken raakten in een stroomverstelling doordat Berghuis niet meer nodig is bij The Hornets. Bij Feyenoord groeit het vertrouwen dat de deal snel kan worden afgerond. Het lijkt er op dat Berghuis een deel van zijn salaris wil inleveren.

Update 23.55 uur: Feyenoord heeft een principe-akkoord bereikt met Watford over een huurovereenkomst voor Berghuis. De vleugelaanvaller is onderweg naar Nederland om zelf tot een vergelijk te komen met de Rotterdammers, meldt De Telegraaf. Zodoende lijkt alleen de medische keuring een deal nog in de weg te staan. Technisch directeur Martin van Geel vloog donderdag nog naar Peru voor Edinson Flores, maar die overgang lijkt van de baan.

Update 31 juli 10.55 uur: Alles lijkt erop te duiden dat Steven Berghuis binnen afzienbare tijd bij Feyenoord tekentVolgens Voetbal International wil Berghuis 'zo graag naar Feyenoord' dat hij de helft van zijn huidige salaris wil inleveren. Verder verwacht het medium dat de buitenspeler maandag wordt gekeurd.