Schalke troeft Mourinho af: 'Hij probeerde hem wanhopig naar United te halen'

Schalke troeft Mourinho af: 'Hij probeerde hem wanhopig naar United te halen'

31-07-2016 09:58
5

Manchester United beschikt na de komst van onder meer Zlatan Ibrahimovic over flink wat aanvallende stootkracht. Dat was voor manager José Mourinho echter niet voldoende. De Portugees wilde koste wat kost Breel Embolo naar Old Trafford halen.

Dat vertelt technisch directeur Christian Heidel van Schalke, dat uiteindelijk met de jonge Zwitser aan de haal ging. "Er zijn verschillende redenen dat wij Embolo hebben gehaald", zegt Heidel tegen Sky Sports. "Ten eerste zijn er de sportieve redenen. Hij is een geweldige speler. Mourinho probeerde hem niet voor niets zo wanhopig naar Manchester United te halen."

"Maar we zien in hem ook een speler waarmee de Schalke-fans zich kunnen identificeren, een beetje zoals Benedikt Höwedes, Leroy Sané en iemand als Ralf Fahrmann", vervolgt Heidel. "Embolo had een vergelijkbare rol bij FC Basel: tachtig procent van de shirtjes die daar verkocht werden droegen zijn naam. Hij is open, loopt altijd rond met een glimlach op zijn gezicht en is makkelijk benaderbaar."

Embolo maakte deze zomer een sterke indruk voor Zwitserland op het EK in Frankrijk. Na dat toernooi sloeg Schalke toe. In Gelsenkirchen is de negentienjarige aanvaller een ploeggenoot en directe concurrent van Klaas-Jan Huntelaar.