Mourinho staat voor lastige klus: 'Je zag aan Van Gaal hoe moeilijk dat is'

Mourinho staat voor lastige klus: 'Je zag aan Van Gaal hoe moeilijk dat is'

01-08-2016 16:02
5

Jaap Stam denkt dat het een hele klus wordt voor José Mourinho om te slagen bij Manchester United. De voormalige verdediger van The Red Devils wijst onder meer naar de voorgangers van de Portugees, David Moyes en Louis van Gaal.

Moyes ging na het succesvolle tijdperk van Sir Alex Ferguson aan de slag op Old Trafford. "Iedereen keek naar hem om te zien wat hij ging doen, kon hij net zo succesvol worden?", zegt Stam in een interview met The Guardian. "Ze hadden het moeilijk in het begin, maar uiteindelijk ging het beter en klommen ze op de ranglijst."

Wedden

Meer odds

Volgens Stam voltrok zich eenzelfde scenario met Van Gaal. "Iedereen had hoge verwachtingen toen hij door de club werd aangetrokken, maar je zag hoe moeilijk het is voor een manager om de competitie weer te winnen", aldus de manager van Reading. "Nu komt José Mourinho. Iedereen verwacht veel van hem. Ze geven waarschijnlijk weer veel geld uit om kwaliteitsspelers aan te trekken. Ik hoop voor de fans dat hij de club weer naar prijzen zal leiden."

Stam noemt tot slot Guus Hiddink als de belangrijkste coach tijdens zijn loopbaan. "Hij was belangrijk voor mij omdat hij een 'man-manager' is en heel goed omging met de spelers. Hij geeft de hele selectie een goed gevoel", aldus de oud-speler van onder meer PSV, Ajax en AC Milan. "Van Ferguson leerde ik hoe je een team bouwt. Als manager moet je je eigen visie hebben."