Mulder legt Schaars geen strobreed in de weg: 'Hij kon zich daar prima in vinden'

Mulder legt Schaars geen strobreed in de weg: 'Hij kon zich daar prima in vinden'

01-08-2016 16:27
3

Stijn Schaars is binnen zeer korte tijd gepromoveerd tot aanvoerder bij zijn nieuwe werkgever sc Heerenveen. Hij neemt de band over van keeper Erwin Mulder, die Schaars niks in de weg legt.

De oud-doelman van Feyenoord droeg vorig seizoen nog de aanvoerdersband. "Erwin kon zich daar prima in vinden", stelt trainer Jurgen Streppel tegenover de Leeuwarder Courant. "Stijn is een logische aanvoerder, zeker voor dit team. En ik vind dat hij zich in deze wedstrijd ook direct bewezen heeft. Hij begon wat onwennig, maar al snel begon hij spelers neer te zetten en heel veel te praten."

"Het is geen rol die ik speel. Het zit gewoon in me", verklaart Schaars waarom juist hij is verkozen tot captain. "De trainer vertelde me al na een paar dagen dat hij me niet alleen gehaald heeft om te voetballen, maar ook als leider in de ploeg. Die taak neem ik graag op me als hij het zo ziet", vervolgt de middenvelder, die graag verbaal aanwezig is. "Ik denk dat dit elftal nog wel sturing nodig heeft. Ze willen heel graag, maar soms moet je dingen iets rustiger aan doen."