'Koeman wil twaalf miljoen euro betalen voor oude bekende met EK-medaille'

'Koeman wil twaalf miljoen euro betalen voor oude bekende met EK-medaille'

01-08-2016 18:17
2

In de jacht op een nieuwe centrale verdediger is Everton-manager Ronald Koeman aanbeland bij José Fonte. Volgens Engelse media wil de Nederlandse trainer de Portugees graag wegkapen bij zijn oude club Southampton. 

Koeman en Fonte werkten twee seizoenen (2014-2016) succesvol samen bij The Saints. De 32-jarige stopper ontwikkelde zich onder de vleugels van zijn trainer tot een gewaardeerd international en beleefde deze zomer hét hoogtepunt van zijn loopbaan: met Portugal won hij in Frankrijk de Europese titel. 

Ook José Mourinho heeft volgens The Daily Record een oogje op Fonte. De Manchester United-manager wil graag een ervaren verdediger toevoegen aan de defensie van United. Een transfer naar Everton ligt meer voor de hand, aangezien Fonte op Goodison Park waarschijnlijk sneller in aanmerking komt voor een basisplaats. 

De verwachting is namelijk nog altijd dat John Stones binnen afzienbare tijd verkast naar Manchester City. De grootmacht moet liefst zestig miljoen euro ophoesten voor de jonge verdediger. Om de nek van Fonte hangt een prijskaartje van ongeveer twaalf miljoen. Ook Bruno Martins Indi (FC Porto) wordt nadrukkelijk gelinkt aan Everton.