Adriaanse: Ze hadden geen enkel idee. Hij is een blinde aankoop geweest

Adriaanse: "Ze hadden geen enkel idee. Hij is een blinde aankoop geweest"

01-08-2016 23:41
6

Co Adriaanse vindt het onbegrijpelijk dat Watford een jaar geleden heeft besloten om ruim zes miljoen euro neer te tellen voor Steven Berghuis. De 24-jarige vleugelaanvaller, die komend seizoen verhuurd wordt aan Feyenoord, speelde in een heel seizoen slechts zeven duels namens de Premier League-club. 

"Als een club als Watford een paar miljoen investeert, verwacht je dat ze hun huiswerk gedaan hebben qua scouting. Maar ze hebben een rechtsbuiten gehaald terwijl ze zonder vleugels speelden. Ze hadden geen enkel idee. Hij is een blinde aankoop geweest. Zonde van het geld voor Watford, maar ook zonde voor Steven. Die heeft een jaar stilgestaan", aldus Adriaanse in gesprek met Voetbal International. 

Vijf jaar later noemde de oefenmeester Berghuis een speler met 'Messi-achtige eigenschappen'. "Hij is intelligent en heeft overzicht. In de kleine ruimte kan hij niet alleen een man passeren, maar ook een steekpassje geven. Verder heeft hij het vermogen om zelf te scoren. Dat zie je niet vaak in een speler op zijn positie."

"Ik vind dat hij die uitspraak van mij wel waargemaakt heeft", stelt Adriaanse anno 2016. "Hij heeft nu toch al een paar keer in het Nederlands elftal gestaan, terwijl hij eigenlijk geen wedstrijdritme had. Een intelligente speler heeft geen ritme nodig."