Gerucht uit Rusland: Zenit in onderhandeling met PSV over steunpilaar

Gerucht uit Rusland: Zenit in onderhandeling met PSV over steunpilaar

02-08-2016 07:11
20

Davy Pröpper is in beeld bij Zenit Sint-Petersburg, zo meldde de Russische journalist Nobel Arustamyan in het voetbalprogramma Match TV. De PSV-middenvelder zou een prima opvolger voor Axel Witsel zijn, als de Belg besluit te vertrekken.

Zenit heeft naar verluidt inmiddels geïnformeerd naar Pröpper om zodoende achter de transfervoorwaarden te komen. Volgens de journalist zijn PSV en Zenit zelfs al in onderhandeling over de Oranje-international, die vorig seizoen 33 competitiewedstrijden voor PSV speelde en daarin tien keer scoorde.

Witsel staat op het punt om een mooie transfer te maken en werd onlangs zelfs op de bank gezet bij zijn huidige werkgever. "Hij had niet veel zin", klonk het uit de mond van coach Mircea Lucescu. "Hij wil Zenit verlaten." Witsel wordt genoemd als opvolger van Paul Pogba bij Juventus. De Fransman gaat hoogstwaarschijnlijk een monstertransfer maken naar Manchester United.

Zenit moet dan ook handelen en heeft overigens vaker PSV-spelers op het oog gehad. Zo vertelde Henk van Stee, tot voor kort de technische man bij de Russen, dat Luuk de Jong op het verlanglijstje van Zenit stond.