Groningen-routinier: 'Bij topclubs hangen ervaren spelers er vaak een beetje bij'

Groningen-routinier: 'Bij topclubs hangen ervaren spelers er vaak een beetje bij'

02-08-2016 07:52
3

FC Groningen bereidde zich deze zomer in relatieve rust voor op het nieuwe Eredivisie-seizoen. Hedwiges Maduro vindt dat er ten opzichte van vorig jaar meer mag worden verwacht van de equipe van de nieuwe trainer Ernest Faber én van hemzelf.

"Deze selectie heeft veel mogelijkheden. Vooral in de aanval. Daar zijn sommige posities driedubbel bezet", zegt de verdediger annex middenvelder in het Algemeen Dagblad. De doelstelling van Groningen is duidelijk: plaatsing voor de play-offs. "Ik vind 'm ook reëel. We waren vorig seizoen wisselvallig en ook toen haalden we de play-offs."

De 31-jarige Maduro legt de lat ook voor zichzelf een stukje hoger. "Toen ik vorig jaar bij Groningen kwam, was de Eredivisie al begonnen. De voorbereiding had ik dus compleet gemist. Vervolgens moest ik wennen aan de club en speelwijze. Zoiets kost tijd. Niet voor niets speelde ik mijn beste wedstrijden aan het einde van de competitie. Nu ken ik de club, mijn medespelers en de cultuur. De mensen mogen meer van mij verwachten."

"Gelukkig heb ik vorig jaar wel veel wedstrijden gespeeld", vervolgt de oud-Ajacied, die ondanks financieel aantrekkelijke aanbiedingen bleef. "Zeker bij topclubs hangen ervaren spelers er vaak een beetje bij, spelen ze niet en dan kun je geen leidersrol op je nemen. Dan worden je aanwijzingen twee, misschien drie maanden geaccepteerd, maar daarna denken voetballers: 'Wat kletst hij nou? Hij speelt zelf niet eens'."