'Zo wordt het Pogba-geld verdeeld: 47 miljoen naar speler en Raiola'

'Zo wordt het Pogba-geld verdeeld: 47 miljoen naar speler en Raiola'

02-08-2016 09:45
25

Paul Pogba gaat een monstertransfer maken naar Manchester United. De Italiaanse journalist Tancredi Palmeri, die voor onder meer beIN Sports en CNN werkt, weet dat er liefst 145 miljoen euro gemoeid is met de deal. Maar hoe wordt het geld verdeeld?

Het staat volgens de journalist vast dat United een bedrag van 145 miljoen euro moet betalen. Daarvan gaat een gedeelte naar Juventus, een gedeelte naar Pogba zelf en een groot gedeelte naar diens zaakwaarnemer Mino Raiola. Juventus bezit naar verluidt 80 procent van de transferrechten van de speler, die 20 procent al dan niet via Raiola in eigen beheer heeft gehouden.

Gedeelte Juventus: 98 miljoen euro
Uiteindelijk houdt Juventus circa 98 miljoen euro over aan de transfer van Pogba. Dat is ongeveer 68 procent van het totaalbedrag dat gemoeid is met de transfer en 80 procent van de transfersom voor Pogba, gerekend zonder premies voor Raiola. De overige 20 procent van de transferrechten plus premies - gezamenlijk dus 32 procent van het totaalbedrag - gaat naar de speler en zijn zaakwaarnemer.

Gedeelte Raiola en Pogba: 47 miljoen euro
Zodoende sluist 32 procent van het totaalbedrag weg naar Raiola en Pogba, die een zeer grote hap uit de 'taart' nemen. Op welke manier het geld door de twee wordt verdeeld, is onduidelijk. Eerder werd gerept over een bedrag van 23 miljoen voor Raiola. Dat kan goed het geval zijn, aangezien er dan 24 miljoen euro overblijft. Dit komt ongeveer neer op de overgebleven 20 procent van de transferrechten.