Boze Draxler geeft 'ik-wil-weg-interview': Mondeling verzekerd dat ik weg mag

Boze Draxler geeft 'ik-wil-weg-interview': "Mondeling verzekerd dat ik weg mag"

02-08-2016 23:05
11

Julian Draxler heeft een transferverzoek ingediend bij VfL Wolfsburg. De Duitse international uit ernstige beschuldigingen richting coach Dieter Hecking en sportief directeur Klaus Allofs.

Zowel Hecking als Allofs liet in media weten dat Draxler onder geen beding mag vertrekken bij de club. "Voordat men zich in het openbaar uitlaat, zou men eerst naar zichzelf moeten kijken", zegt de gepikeerde Draxler in gesprek met Bild. "Voor mij is het duidelijk: na het EK heb ik aan Dieter Hecking verteld dat ik Wolfsburg wil verlaten. De trainer weet dat al drie weken."

Draxler is verrast dat Wolfsburg sindsdien alleen via de media met hem communiceert. "Dat had ik anders verwacht. Ik had verwacht dat er iemand gewoon op mij af zou stappen en zou vragen: hoe sta jij hierin?"

Draxler, die in de belangstelling staat van Arsenal, kwam een jaar geleden naar VfL Wolfsburg voor 35 miljoen euro en heeft nog een contract tot medio 2020. "Ik was er mondeling van verzekerd dat ik de club kan verlaten wanneer er zich opties voordoen. Zowel door Hecking als door Allofs. Het was duidelijk dat ik bij VfL Wolfsburg perspectief zag, maar dat ik het ook als een springplank beschouwde. Het was bij alle partijen helder dat ik wil vertrekken als de gelegenheid om naar een internationale topclub te gaan zich voordoet."