Arsenal wekt onbegrip: 'Waarom? Ze hebben Mahrez gewoon niet nodig'

Arsenal wekt onbegrip: 'Waarom? Ze hebben Mahrez gewoon niet nodig'

03-08-2016 15:55
1

Arsenal is nadrukkelijk in de markt voor Leicester City-ster Riyad Mahrez. Onnodig, vindt Lauren. De oud-verdediger van The Gunners zet vraagtekens achter de transferrace.

Lauren vraagt zich sterk af over Mahrez wel een goede aanvulling is voor de ploeg van manager Arsène Wenger. "Hij is een heel goede speler, maar Arsenal heeft toch al heel veel soortgelijke voetballers?", vraagt de Ivoriaan, die in Londen twee Premier League-titels en drie FA Cups won, zich hardop af in gesprek met de Evening Standard.

"Arsenal heeft Mesut Ozil, Jack Wilshere, Aaron Ramsey, Alex Oxlade-Chamberlain, Theo Walcott – ze hebben Mahrez gewoon niet nodig", vervolgt Lauren. "Arsenal heeft altijd beweeglijke, dynamische, snelle spelers, maar die stijl is ouderwets. Het moet wat directer, agressiever, opportunistischer."

Lauren is ook kritisch op Arsenal-spits Olivier Giroud. Ondanks zestien goals in 26 wedstrijden vorig seizoen kan de Fransman niet overtuigen. "Begrijp me niet verkeerd. Ik respecteer Giroud. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld afgelopen seizoen. Maar Arsenal heeft mensen met charisma nodig. Een spits met de X-factor en dat heeft Giroud niet."