Update: West Ham laat Büttner links liggen voor linksback van Olympiakos

Update: West Ham laat Büttner links liggen voor linksback van Olympiakos

08-08-2016 12:45
3

West Ham United gaat zich op korte termijn versterken met een nieuwe linksback. Slaven Bilic, manager van The Hammers, kondigt dat woensdag aan op een persconferentie.

West Ham heeft dringend behoefte aan een nieuwe linkerverdediger, na het wegvallen van Aaron Cresswell. Hij staat zeker vier maanden buitenspel door een zware knieblessure. "Dat we nog iemand nodig hebben op die positie is duidelijk", erkent Bilic, die in de huidige selectie weinig opties ziet.

"Ja, jongens als Sam Byram, Angelo Ogbonna en Havard Nordtveit kunnen er eventueel spelen, maar we wilden eigenlijk al een nieuwe linksback vóórdat Cresswell geblesseerd raakte", vervolgt de Kroatische manager. "Aaron heeft naar aanleiding van vorig seizoen meer concurrentie nodig. Nu heeft de komst van een nieuwe linksback helemaal prioriteit. We zijn dicht bij een deal."

De uitspraken van Bilic wijzen erop dat er deze week nog een nieuwe linksback naar Londen komt. Eén van de belangrijkste kandidaten is Alexander Büttner, speler van Dinamo Moskou. De Premier League is bekend terrein voor de 27-jarige Doetinchemmer, die van 2012 tot 2014 voor Manchester United speelde.

Update 8/8 12.45: Niet Alexander Büttner, maar Arthur Masuaku is de nieuwe linksback van West Ham United. De Fransman komt over van Olympiakos en tekent voor vier seizoenen in Engeland. Hij moet het gemis van Aaron Cresswell, die een zware knieblessure heeft, opvangen in de eerste maanden van het nieuwe Premier League-seizoen.