Pienaar gaat voor nieuwe kans in Premier League en begint aan proefperiode

Pienaar gaat voor nieuwe kans in Premier League en begint aan proefperiode

03-08-2016 20:34

Steven Pienaar is deze zomer op zoek naar een nieuwe club en gaat mogelijk voetballen voor Sunderland. Manager David Moyes wil de bij Everton vertrokken middenvelder aan het werk zien tijdens een proefperiode.

Moyes wil testen hoe fit de 34-jarige Zuid-Afrikaan is na zijn vertrek bij Everton na afgelopen seizoen. Pienaar kwam de afgelopen twee seizoenen door blessures nauwelijks nog in actie op Goodison Park. Hij speelde dertien competitiewedstrijden in twee jaar, waarvan drie als basisspeler.

Pienaar werd in 2007 naar Everton gehaald door de huidige Sunderland-manager Moyes, die hem eerst van Borussia Dortmund huurde en een jaar later voor 2,5 miljoen euro definitief overnam. In 2010 vertrok hij voor twee seizoenen naar Tottenham Hotspur, om vervolgens weer terug te keren bij Everton. Pienaar heeft ook een verleden bij Ajax, waar hij in 2006 vertrok. Hij kan de eerste zomerversterking worden voor Sunderland, dat lang geen geld wilde uitgeven zolang de toekomst van de inmiddels naar de Engelse voetbalbond Sam Allardyce onzeker was.