Cillessen moet 'gewoon schakelen': 'Bij Oranje met vijf, bij Ajax met vier'

Cillessen moet 'gewoon schakelen': 'Bij Oranje met vijf, bij Ajax met vier'

04-08-2016 10:50
34

Ajax-doelman Jasper Cillessen vindt niet dat het slechte spel van de Amsterdammers tegen PAOK Saloniki (1-2 winst) het gevolg is van de systeemwijziging van 4-3-3 naar 3-5-2. "We kunnen het alle twee", stelt de keeper.

"Bij het Nederlands elftal ben ik gewend om met vijf achterin te spelen. En bij Ajax doorgaans met vier. Het is gewoon schakelen, en in het begin waren we zoekende. Maar als je beide systemen kunt spelen, kun je het de tegenstander heel moeilijk maken", zegt Cillessen op de website van Ajax.

Nu Ajax de play-offs heeft gehaald, wil Cillessen ook een plek voor het hoofdtoernooi bemachtingen. "We willen Champions League-voetbal spelen dit jaar, kampioen worden en de beker winnen. Dat heeft de trainer ook gezegd tijdens de Open Dag. Het is goed dat we gewonnen hebben. Anders was er extra druk op de ploeg gekomen en krijg je zo'n Jablonec-verhaal", doelt Cillessen op vorig seizoen, toen Ajax via de play-offs het hoofdtoernooi van de Europa League moest bereiken.

"Nu kunnen we verder bouwen. We hebben nog steeds een jonge ploeg, maar ik denk dat we verder zijn dan een jaar geleden. De jonge jongens zijn beter geworden en we hebben geleerd van de fouten die we vorig seizoen hebben gemaakt", aldus Cillessen.