Heracles-fans beleven drama in 'pauperbus': 'Ongelooflijk, ze durven niet meer'

Heracles-fans beleven drama in 'pauperbus': 'Ongelooflijk, ze durven niet meer'

04-08-2016 15:53
31

De busreis van een aantal Heracles Almelo-supporters richting het stadion van FC Arouca, donderdagavond de tegenstander van de eredivisionist in de Europa League, is allerminst geruisloos verlopen. In de bus op weg naar de wedstrijd stonden de supporters doodsangsten uit. 

Een verslaggeefster van TC/Tubantia maakte van dichtbij mee hoe de busreis uitliep op een compleet fiasco. 'Ongelooflijk. Mensen stappen uit. Durven niet meer. Bus komt berg niet op', valt er te lezen in een zeer opvallend Twitter-verslag, dat inmiddels trending is dankzij de hashtag 'pauperbus'. 

Het werd een complete ramp voor de 58 passagiers in de Portugese bergen. 'Huilende mensen. Mensen moeten overgeven. Groep van 58 passagiers verspreidt zich over bergweg.' Eén passagier durfde te stellen dat er 'met 60 levens wordt gespeeld' door de buschauffeur. 

Of de gestrande Heracles-fans op tijd aanwezig zullen zijn voor de aftrap tegen Arouca, is nog maar de vraag. Het duel wordt om 19.00 uur gespeeld. Vorige week eindigde het heenduel in een remise: 1-1.