Ajacied stoïcijns na Europese ontsnapping: 'Aardig wat ballen veroverd'

Ajacied stoïcijns na Europese ontsnapping: 'Aardig wat ballen veroverd'

04-08-2016 16:45
7

Nemanja Gudelj beseft dat er werk aan de winkel is voor Ajax na de nipte 1-2 zege op PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. De Amsterdammers speelden veel zwakker dan tijdens de heenwedstrijd (1-1), maar wonnen in de slotfase door een treffer van Davy Klaassen.

Ajax kreeg weinig kansen, maar Klaassen verzilverde een buitenkansje en schoot zijn ploeg naar de volgende ronde. "Dat is ook een kwaliteit", zegt Gudelj in gesprek met Ajax Life. "Je moet de wedstrijd goed lezen. Als je merkt dat je weinig kansen krijgt, moet je niet in paniek raken en blijven doen wat je van te voren hebt afgesproken. En als die kans dan komt, afmaken. Dat deden we."

Nu Peter Bosz aan het roer staat bij Ajax, zijn de kaarten anders geschuld. Gudelj is echter niet bang dat hij op de bank terechtkomt. "Nee, ik heb zelf geen moment getwijfeld of ik zou spelen. Ik ken mijn kwaliteiten. Mijn inbreng kan belangrijk zijn voor het team. Ik heb vanavond aardig wat afvallende ballen weten te veroveren."