'Superboer' dient verzoek voor Bryan Smeetsbrug in bij gemeente Amsterdam

'Superboer' dient verzoek voor Bryan Smeetsbrug in bij gemeente Amsterdam

04-08-2016 19:31
69

Inwoners van Amsterdam kunnen binnenkort over een Bryan Smeetsbrug lopen in hun stad. Althans, als het aan Eddy Buiting ligt. De supporter van De Graafschap heeft het verzoek ingediend bij de gemeente.

De gemeente Amsterdam riep recentelijk op om met suggesties voor namen van bruggen te komen. Buiting liet die kans niet onbenut, meldt Omroep Gelderland. 'Smeets heeft een grote stempel gedrukt op de Amsterdamse sportgeschiedenis', schrijft de Superboer op Twitter.

Een uitspraak met een knipoog, naar aanleiding van het doelpunt van Smeets in de kampioenswedstrijd van Ajax op De Vijverberg. Door zijn 1-1 ging op de laatste speeldag de titel niet naar Amsterdam, maar naar Eindhoven. Dat zorgde overal buiten Amsterdam voor hoongelach.

In de hoofdstad zijn nog 1344 bruggen zonder naam. De gemeente wil daar verandering in brengen met de oproep om met suggesties te komen, waar Buiting dus gebruik van heeft gemaakt. Op social media krijgt hij in elk geval veel bijval, maar het is de vraag of de gemeente zijn verzoek aanneemt.