Wolfsburg geeft gas en gaat gesprek aan met 'Ajax-doelwit' Dost

Wolfsburg geeft gas en gaat gesprek aan met 'Ajax-doelwit' Dost

04-08-2016 21:35
6

VfL Wolfsburg probeert Bas Dost te overtuigen van een langer verblijf in Duitsland. De spits, die openstaat voor een nieuwe uitdaging en de laatste dagen wordt gelinkt aan Ajax, kan een contractvoorstel verwachten.

Dat meldt Kicker donderdag. Het Duitse weekblad meldt dat de lijst met spelers die Wolfsburg willen verlaten steeds langer wordt (Dante, Luiz Gustavo, Julian Draxler), waardoor een vertrek van Dost niet goed uitkomt. In een ultieme poging de 27-jarige spits te behouden, wordt er naar verluidt gewerkt aan een nieuw contract.

Wedden

Meer odds

"We hebben in een gesprek laten weten dat we graag verder willen met Bas Dost", vertelt manager Klaus Allofs aan Kicker. De bal ligt nu in het Nederlandse kamp. Allofs: "Laten we afwachten. Als de liefde wederzijds is, komt het allemaal goed."

Het is onduidelijk of Dost bereid is om zijn tot medio 2017 lopende contract te verlengen. Hij schermt al de hele zomer met belangstelling uit Turkije, Spanje, Engeland én Nederland. Bij Ajax staat hij op het lijstje als mogelijke opvolger van Arek Milik. Eerder werd gemeld dat Dost ongeveer acht miljoen euro moet kosten. Als hij zijn Wolfsburg-contract verlengt, wordt dat een stuk meer.