Klaassen had kritiek verwacht: 'Hij loopt de honderd meter niet in tien seconden'

Klaassen had kritiek verwacht: 'Hij loopt de honderd meter niet in tien seconden'

05-08-2016 06:54
16

Davy Klaassen is in de bres gesprongen voor Heiko Westermann. De Duitse verdediger debuteerde woensdagavond in de return tegen PAOK Saloniki (1-2) op zijn zachtst gezegd uiterst ongelukkig voor Ajax, maar Klaassen vindt de kritiek overtrokken.

De aanvoerder van de Amsterdammers zag wel aankomen dat Westermann een bak kritiek over zich heen zou krijgen. "Natuurlijk ken ik de kritische Ajax-fans en heel Nederland zal een mening hebben, maar dit is zo makkelijk", laat hij weten in De Telegraaf. "Ik vond het geen risico om hem hier te laten debuteren. Heiko heeft zo vaak op dit niveau gevoetbald en weet precies wat er wordt gevraagd."

"En zo slecht heeft hij het ook weer niet gedaan", vervolgt Klaassen over Westermann, die al in de eerste minuten de Griekse openingstreffer inleidde. "Voor mij is hij niet echt door de mand gevallen. Natuurlijk maakte hij fouten, maar dat deden meerdere spelers. Hij loopt de honderd meter niet in tien seconden, dat weten we. Maar daarbij moeten we elkaar helpen."

Klaassen ziet op de training wel duidelijk de meerwaarde van de 27-voudig Duits international. "Hij is rustig aan de bal, weet altijd de goede oplossing te vinden en kan goed koppen." Ook de kritiek op het 5-3-2 systeem pareerde de middenvelder, die twee keer scoorde. "We hebben er vaak op getraind en voor ons was het duidelijk wat we moesten doen."