Titelstrijd tussen PSV en Ajax verwacht: 'Feyenoord en AZ moeilijk maken'

Titelstrijd tussen PSV en Ajax verwacht: 'Feyenoord en AZ moeilijk maken'

05-08-2016 08:58
14

Hoewel technisch directeur Mo Allach sprak van de 'keiharde ambitie om de Nederlandse top aan te vallen', drukt Henk Fraser zich iets voorzichtiger uit. De trainer zegt er nagenoeg zeker van te zijn dat hij met Vitesse tussen plek vier en acht eindigt.

"Tussen die plaatsen zijn de verschillen heel klein en wordt het vaak op details beslist", zegt Fraser in De Gelderlander. Hij verwacht dat PSV en Ajax om de titel gaan strijden. Daarachter hoopt de coach te stunten. "Ik heb wel de ambitie om voor plek drie, vier en vijf te spelen en het Feyenoord en AZ moeilijk te maken. Dat is niet iets wat de club mij heeft opgedragen. Ik ga daar zelf voor."

Fraser wil geen onrealistisch verwachtingspatroon creëren, maar toont zich ambitieus. "Ik vind plek vier een heel mooi richtpunt. AZ oogt weer sterk. Ik hoop dat we in hun spoor kunnen blijven." In de subtop zijn de marges minimaal, benadrukt Fraser. "Daarom is de komst van Ricky van Wolfswinkel heel belangrijk. Hij heeft in verschillende grote competities gespeeld en kan met die ervaring een jonge jongen als Yuning Zhang ook de fijne kneepjes van de spitspositie bijbrengen."

De selectie van Vitesse is bijna rond, maar Fraser heeft nog wel een paar wensen, geeft hij aan. De kans is groot dat de Arnhemmers een nieuwe linksback willen halen, aangezien Kosuke Ota tijdens de voorbereiding een matige indruk achterliet. Ook centrale verdediger Maikel van der Werff maakte nog te veel slippertjes. Daarnaast twijfelt Fraser over een linksbuiten.