Ajax treft Russen in play-offs Champions League: FK Rostov de opponent

Ajax treft Russen in play-offs Champions League: FK Rostov de opponent

05-08-2016 12:15
122

Ajax weet welke club het treft in de play-offs van de Champions League. Tijdens de loting vrijdag in het Zwitserse Nyon werden de Amsterdammers gekoppeld aan FK Rostov. Inzet is een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. Ajax speelt eerst thuis. 

Rostov eindigde afgelopen seizoen op de tweede plaats in de Russische competitie. Tijdens de derde ronde van de play-offs schakelde de club Anderlecht uit. Na een 2-2 remise in Rusland won Rostov eerder deze week met 2-0 in Brussel. De trainer van Rostov liet al blijken dat hij Ajax een mooie tegenstander zou vinden. Nu heeft hij dus zijn zin gekregen. 

Ajax bereikte afgelopen week de play-offs van het miljoenenbal door PAOK Saloniki over twee wedstrijden te verslaan. Na het 1-1 gelijkspel in Amsterdam won de ploeg woensdag dankzij twee goals van Davy Klaassen de uitwedstrijd in Griekenland ternauwernood met 1-2.

Door de geplaatste status kon Ajax niet gekoppeld worden aan Manchester City, FC Porto, Villarreal en Borussia Mönchengladbach. Daardoor bleven AS Roma, Steaua Boekarest, AS Monaco, Young Boys en Rostov als opties over. De wedstrijden in de play-offs van de Champions League worden op 16 en 17 augustus en op 23 en 24 augustus gespeeld.