Arsenal stalt verdediger met Champions League-ervaring in Jupiler League

Arsenal stalt verdediger met Champions League-ervaring in Jupiler League

05-08-2016 10:24
6

Arsenal heeft centrale verdediger Stefan O'Connor (19) voor één seizoen gestald bij MVV. De jonge 'Gunner' liet met een proefperiode een goede indruk achter in Maastricht.

"Met zijn imposante gestalte is Stefan een kopsterke centrale verdediger", zegt MVV-trainer Ron Elsen op de website van de Jupiler League-club. "En ondanks zijn lengte en fysiek, beschikt hij over een geweldig atletisch vermogen."

O'Connor is afkomstig uit de jeugdopleiding van Crystal Palace. Op dertienjarige leeftijd vertrok hij naar Arsenal. Ruim twee jaar geleden tekende de Engelsman in Londen zijn eerste profcontract. Hij debuteerde in de hoofdmacht tijdens het Champions League-duel met Galatasaray, toen Arsène Wenger hem een invalbeurt gunde.

Die paar minuten hebben geen vervolg gekregen. In Maastricht kan O'Connor meer ervaring opdoen. Elsen: "Stefan laat met zijn negentien jaar al zien dat hij niet voor niks bij Crystal Palace en Arsenal in beeld is gekomen. Op zijn leeftijd trainen met jongens als Ramsey, Sanogo en Podolski is natuurlijk een unieke en zeer waardevolle ervaring, net als zijn Champions League-debuut."