Boskamp over Rostov: 'Als Ajax dat lukt, denk ik dat het kat in het bakkie is'

Boskamp over Rostov: 'Als Ajax dat lukt, denk ik dat het kat in het bakkie is'

05-08-2016 12:53
32

Jan Boskamp heeft FK Rostov, de aanstaande opponent van Ajax in de play-offs van de Champions League, afgelopen weken tweemaal in actie gezien. De voetbalkenner zag hoe de nummer twee van de Russische competitie Anderlecht uit het toernooi knikkerde. Boskamp denkt dat Ajax blij kan zijn met Rostov als opponent. 

"Als je de eerste wedstrijd van Anderlecht tegen Rostov (2-2, red.) zag, dan hadden ze heel de wedstrijd onder controle. Ze krijgen natuurlijk wel twee goals tegen, maar ze waren gewoon de betere ploeg. Veel beter dan Rostov", vertelt Boskamp vrijdagmiddag aan Voetbal International. 

"De tweede wedstrijd (2-0 winst voor Rostov, red.) waren de Russen het betere team. Niet dat ze nou geweldig voetbal speelden, maar ze speelden gewoon slim. Anderlecht werd in slaap gewiegd", vervolgt hij.

"Die spits van Rostov is een goeie, hij heeft ook twee keer gescoord. Het is een behoorlijk geroutineerde ploeg, allemaal doorwinterde voetballers, allemaal op leeftijd. Ze kunnen heel snel omschakelen, kunnen er heel snel uitkomen. Ze spelen met één diepe spits, verder veel lopende mensen. Als je ze onder druk kunt zetten, zijn ze niet al te wendbaar. Als Ajax dat lukt, denk ik dat het kat in het bakkie is", besluit Boskamp. 

Lees ook: Ajax treft Russen in play-offs Champions League: FK Rostov de opponent