Vrouw brengt Bosz in de tuin Rostov-nieuws: Echt een prestatie van formaat

Vrouw brengt Bosz in de tuin Rostov-nieuws: "Echt een prestatie van formaat"

05-08-2016 13:45
10

Ajax-coach Peter Bosz heeft vrijdagmiddag gereageerd op de loting voor de play-offs van de Champions League, waarin FK Rostov de tegenstander is. De trainer was in de tuin aan het genieten van zijn vrije dag toen hij het nieuws via zijn vrouw, die zijn telefoon kwam brengen, vernam.

"Het is voor mij een onbekende club", reageert Bosz op de website van Ajax. "Maar wat we wel weten is dat ze vorig seizoen heel knap tweede zijn geworden in de Russische competitie. En ze hebben Anderlecht in de vorige ronde uitgeschakeld."

Bosz en Ajax zijn dus gewaarschuwd. "Rostov is natuurlijk een minder aansprekende tegenstander dan bijvoorbeeld AS Monaco of AS Roma, maar dat wil niet zeggen dat Rostov minder goed is. Ze hebben het vorig jaar echt geweldig gedaan door tweede te worden in Rusland. Dat is echt een prestatie van formaat in een competitie met grote clubs als Zenit, CSKA en Spartak Moskou."

Bosz stuurt scout Tonny Bruins Slot direct op pad en gaat de beelden van de Anderlecht-duels bekijken. Dat Ajax helemaal naar Rusland moet afreizen vindt de coach 'natuurlijk niet ideaal'. "Maar ik ben altijd heel praktisch ingesteld. Dit is de loting en hier gaan we ons op instellen. We hebben een lange reis voor de boeg en dat gaan we volgens een zo goed mogelijk schema doen."