Gio blokkeert transfers van tweetal en zegt over titel: Coolsingel heel moeilijk

Gio blokkeert transfers van tweetal en zegt over titel: "Coolsingel heel moeilijk"

05-08-2016 13:59
15

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst wil niet meewerken aan het vertrek van Jens Toornstra en Bilal Basaçikoglu. Ondanks de komst van Steven Berghuis op de rechtsbuitenpositie zijn de twee niet overbodig geworden in Rotterdam, zo laat de coach vrijdag weten op een persconferentie. 

"De komst van Berghuis wil niet zeggen dat anderen mogen vertrekken", citeert RTV Rijnmond de Feyenoord-oefenmeester in de aanloop naar het duel met FC Groningen. "We hebben een grote selectie nodig en die hebben we nu. In de aanval heb je zes spelers nodig voor drie plekken. Bilal blijft met zijn snelheid een wapen voor mij. Hij is een speler die je in sommige wedstrijden echt nodig hebt. Vorig seizoen heeft hij veel meer gespeeld dan het jaar daarvoor."

Door de komst van Berghuis in Nicolai Jörgensen deze zomer zal Van Bronckhorst spelers wel moeten teleurstellen met een plek op de bank. "In een grote selectie kun je niet iedereen tevreden houden. Een reserveplek mag geen invloed hebben op je houding en arbeid", vindt de Feyenoord-coach, die over een mogelijk kampioenschap zegt: "De Coolsingel halen zal heel moeilijk worden. 21 punten ten opzichte van PSV overbruggen is geen eenvoudige opgave."

Voor het duel met FC Groningen kan Van Bronckhorst direct beschikken over Steven Berghuis, al zal de aanvaller niet in de basis gaan beginnen. Miquel Nelom is door een blessure onzeker. "Dat wil zeggen dat Lucas Woudenberg er klaar voor moet zijn."