Doelpuntenmachine tekent: Ook zonder contract was hij bij Ajax gebleven

Doelpuntenmachine tekent: "Ook zonder contract was hij bij Ajax gebleven"

05-08-2016 17:48
11

Kaj Sierhuis zette vrijdag zijn handtekening onder zijn eerste profcontract bij Ajax. Nikkie Bruinenberg, de zaakwaarnemer van de achttienjarige spits, is blij dat zijn cliënt de erkenning heeft gekregen die hij verdient. 

Afgelopen seizoen was Sierhuis goed voor liefst 37 doelpunten. "Hij gaat nu lekker in de A1 spelen en misschien komt Jong Ajax ook wel in beeld, dat weet je maar nooit", aldus Bruinenberg in gesprek met Ajax Showtime. "Op dit moment is de A1 goed voor hem, met onder meer de Youth League."

"Ook zonder contract was hij bij Ajax gebleven, want dit is de route die hij vorig jaar heeft uitgestippeld. Het is alleen wel heel erg fijn dat die route in ieder geval nog drie jaar duurt", vervolgt de spelersmakelaar. Bruinenberg kreeg het afgelopen seizoen even warm vanwege een weddenschap die hij had afgesloten met Sierhuis. Bij veertig goals zou de tiener een etentje naar keuze cadeau krijgen. 

"Ik wacht nu nog op het etentje van hem. Maar misschien moet ik de inzet maar verdubbelen voor komend seizoen. Twee etentjes naar keuze", lacht hij. 

Lees ook: Ajax contracteert 'echte spits': "Maakt veel doelpunten, dat is zijn kwaliteit"