Update: FOX Sports tóch niet op zwart: alsnog akkoord bereikt met KPN

Update: FOX Sports tóch niet op zwart: alsnog akkoord bereikt met KPN

06-08-2016 21:55
48

Abonnees van FOX Sports die aangesloten zijn bij KPN, kunnen hun favoriete club vanaf zaterdag niet meer in actie zien op het digitale voetbalkanaal. FOX en KPN liggen namelijk in de clinch. Het contract tussen beide partijen wordt niet verlengd. 

Dat meldt onder de meer de NOS vrijdagmiddag. Anderhalf jaar lang hebben beide partijen met elkaar onderhandeld over een nieuw contract. FOX wil dat zijn belangrijkste zender met Eredivisiewedstrijden in het basispakket wordt opgenomen.  KPN voelt daar echter niets voor. Nu blijkt dat de gesprekken tussen FOX en KPN definitief op de klippen zijn gelopen. Het contract liep af op 1 augustus en wordt niet verlengd. 

Resultaat: vanaf zaterdagavond 18.00 uur mag KPN de uitzendingen van FOX Sports niet meer vertonen. Zo'n 200.000 van de 2,2 miljoen KPN-klanten hebben een abonnement op FOX, weet het Algemeen Dagblad. 

FOX is overigens wel zo coulant om KPN toe te staan dat de seizoensouverture mag worden uitgezonden. Om 20.00 uur beginnen PEC Zwolle en NEC aan het nieuwe seizoen. Daarna houdt het op voor voetballiefhebbers met een KPN-aansluiting. 

Update 06/08: Voetballiefhebbers met een KPN-aansluiting kunnen voorlopig tóch blijven kijken naar FOX Sports. Het voetbalkanaal kondigde vrijdag aan dat contractonderhandelingen met KPN mislukt waren en de beelden daarom vanaf zaterdag 18.00 uur op zwart zouden gaan, maar nu blijkt dat KPN gedurende de onderhandelingen - die dus nog steeds aan de gang zijn - gewoon mag blijven uitzenden. Een woordvoerder laat dat weten aan de Volkskrant. "Zo lang de gesprekken duren, blijven de zenders te zien."

Update 06/08: FOX Sports maakt zaterdagavond bekend dat het overeenstemming heeft bereikt met KPN over een nieuw contract. Abonnees van KPN kunnen dus 'gewoon' blijven afstemmen naar het 'verheugde' voetbalkanaal.