Update: 'Everton en Manchester City vinden elkaar in transfersom van 30 miljoen'

Update: 'Everton en Manchester City vinden elkaar in transfersom van 30 miljoen'

09-08-2016 16:38
31

Everton lijkt op korte termijn een belangrijke speler te verliezen, maar ook een goede speler terug te halen. Althans, als de berichtgeving van boulevardkrant The Sun op waarheid gebaseerd is. Ronald Koeman kan mogelijk Wilfried Bony verwelkomen.

De voormalig spits van Vitesse, die door zijn verleden in de Eredivisie en goals bij Swansea City bekend is bij Koeman, moet als ruilmiddel dienen bij een toptransfer. Zijn huidige werkgever Manchester City aast namelijk al langere tijd op John Stones, centrumverdediger van Everton. Constant bleek de bijzonder hoge vraagprijs een doorn in het oog van City, maar Bony kan voor een doorbraak zorgen.

Bij een eventuele uitgaande transfer van Stones kan de aanvaller uit Ivoorkust namelijk de omgekeerde weg bewandelen. De waarde van Bony wordt ingeschat op 17,5 miljoen euro, waardoor City nog tientallen miljoenen verschuldigd is aan Koeman en consorten om Stones over te nemen. Stones is naar verluidt veertig miljoen euro meer waard.

Update 9 augustus, 16.38 uur: Wilfried Bony is hard op weg naar Everton. De club van manager Ronald Koeman is in verregaande onderhandelingen met Manchester City, weet Voetbal International. Met de transfer is zo'n dertig miljoen euro gemoeid. Met de komst van Bony speelt Everton mogelijk in op het nakende vertrek van Romelu Lukaku, die in de belangstelling staat van Chelsea. Overigens bewandelde John Stones eerder dinsdag de omgekeerde weg: hij verruilde Everton voor Manchester City.