'Bosz kiest voor ander systeem en zet tegenvallende Westermann op de bank'

'Bosz kiest voor ander systeem en zet tegenvallende Westermann op de bank'

06-08-2016 08:48
26

Peter Bosz geeft zondag tijdens Ajax' eerste Eredivisie-duel van het seizoen tegen Sparta opnieuw de voorkeur aan Nemanja Gudelj op het middenveld. Dat verwacht het Algemeen Dagblad. Jeugdproduct Donny van de Beek begint zodoende op de bank.

In het hart van de verdediging verandert bij Ajax ook het een en ander. Bosz kiest namelijk voor een 'gewone' 4-3-3 formatie. Zo vormen Joël Veltman en Nick Viergever weer het centrale duo. Hierdoor belandt Heiko Westermann, die tegen PAOK Saloniki (1-2 winst) een zeer matig debuut kende, op de bank bij de Nederlandse recordkampioen.

Verder zijn er geen verrassingen in de opstelling van Bosz. Riedewald krijgt de voorkeur op de positie van verdedigende middenvelder. Revelatie Kasper Dolberg start door de verkoop van Arek Milik in de punt van de aanval. Hij wordt geassisteerd door Anwar El Ghazi en Mateo Cassierra. Amin Younes is nog altijd niet fit genoeg.

Vermoedelijke opstelling Ajax volgens het ADCillessen; Tete, Veltman, Viergever, Dijks; Klaassen, Riedewald, Gudelj; El Ghazi, Dolberg en Cassierra.