Bosz houdt zich buiten 'formatie-kwestie': 'Dat moet zeker internationaal kunnen'

Bosz houdt zich buiten 'formatie-kwestie': 'Dat moet zeker internationaal kunnen'

06-08-2016 10:26
5

Peter Bosz ziet de toekomst van Ajax rooskleurig in. De trainer van de Amsterdammers stelt hoge ambities, al wil hij niet te veel praten over verwachtingen. Ook heeft hij het liever niet over de formatie waarin Ajax zou moeten voetballen. De oefenmeester heeft het over een 'gevoel' dat aanwezig moet zijn.

"Zo'n eerste wedstrijd, morgen tegen Sparta, is belangrijk. Natuurlijk gaat het ook om het gevoel. Dat spreekt voor zich", vertelt Bosz in gesprek met het Algemeen Dagblad. "We willen kampioen worden, de beker winnen en ver komen in Europa."

"Wie uiteindelijk de titel wint, dat vind ik lastig om nu al te beoordelen", vervolgt Bosz. "Of veel clubs mee gaan in de internationale trend van reactievoetbal? Misschien een paar clubs, of sommige op incidentele basis. Maar ik verwacht geen enorme omslag daarin." Zelf maakt Bosz zich geen zorgen om welk systeem hij met Ajax gaat spelen. "In welk systeem we ook spelen, met drie of vier verdedigers, het tempo moet hoger liggen."

Nauwkeurigheid in balbezit staat bij Bosz hoog in het vaandel. "Al die (andere, red.) zaken hebben voor mij niets met tactiek te maken. En mijn mening is dat Ajax verschillende systemen moet kunnen spelen, zeker internationaal."