Cocu neemt het op voor 'Ajax-miskoop van 2016': Typisch Nederlands

Cocu neemt het op voor 'Ajax-miskoop van 2016': "Typisch Nederlands"

06-08-2016 10:09
14

PSV-trainer Phillip Cocu heeft het opgenomen voor Ajacied Heiko Westermann, die na zijn debuut tegen PAOK Saloniki afgelopen woensdag flink bekritiseerd werd vanwege zijn wankele optreden, onder meer bij de vroege openingsgoal van de Grieken.

"Typisch Nederlands", noemt Cocu de kritiek op Westermann in het Eindhovens Dagblad. "Iemand speelt een keer een matige wedstrijd en gelijk is het helemaal niks. Een speler wordt afgeserveerd, gefileerd en het is zogenaamd helemaal niks."

Wedden

Meer odds

Cocu wil nog lang geen oordeel vellen over Westermann en de Ajax-selectie in zijn geheel. "Ik snap wel dat zij (Ajax, red.) gezocht hebben naar manieren om de selectie sterker te krijgen. Laten we het eerst maar eens zien", zegt Cocu, die vervolgt over de concurrentie in de titelstrijd, óók uit Rotterdam.

"Feyenoord heeft de groep bij elkaar gehouden en een paar gerichte aankopen gedaan. Dan word je er niet minder op, juist sterker. Bovendien heeft Feyenoord vorig jaar ervaring opgedaan en een grote dip gehad. In andere delen van het seizoen lieten ze zich wel goed zien. Als die dip eruit is, zijn ze niet ver weg."