Update: Goed nieuws voor Ajax: succescoach definitief weg bij Rostov

Update: Goed nieuws voor Ajax: succescoach definitief weg bij Rostov

06-08-2016 20:35
34

Een verrassende wending in de aanloop naar de Champions League-playoffs tussen Ajax en FK Rostov. Kurban Berdyev, de veelgeprezen succescoach van de Russen, gaat volgens Match TV een tweejarig contract tekenen bij Spartak Moskou als opvolger van de vrijdag vertrokken Dmitry Alenichev.

Volgens het Russische medium wordt het nieuws dat Berdyev Rostov gaat verlaten snel bekend. De tacticus, die de financieel noodlijdende en een ruim een jaar geleden nog tegen degradatie strijdende club vorig seizoen naar de tweede plaats leidde, was in mei al in onderhandeling met de club uit Moskou, maar toen werden de gesprekken opgeschort.

De overstap zou opvallend zijn, daar Spartak al in de voorronde van de Europa League werd uitgeschakeld door AEK Athene en Rostov nog in de race is voor een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League. Volgens Match TV wil Berdyev ook twee sterspelers van Rostov meteen meenemen: Sardar Azmoun, ook wel de 'Iraanse Messi' genoemd, en de Angolese verdediger Bastos.

Update 20:29: Rostov heeft definitief afscheid genomen van Berdyev. Dat communiceert de Russische club zaterdag via de officiële kanalen. Assistent-trainer Dmitri Kirichenko neemt voorlopig de honneurs waar. Volgens geruchten vervolgt Berdyev zijn carrière bij Spartak Moskou, al doet Rostov daar op de website geen mededeling over.

Lees ook: Vijf dingen over Rostov: stakende spelers en financiële hulp van... PAOK