Blind haalt Van Gaal-volgeling bij Oranje: Al jaren actief in internationale top

Blind haalt Van Gaal-volgeling bij Oranje: "Al jaren actief in internationale top"

06-08-2016 13:40
7

Frans Hoek gaat weer aan de slag bij het Nederlands elftal. De keeperstrainer heeft een tweejarig contract getekend bij de KNVB en is de opvolger van de naar Al Shabab vertrokken Arno van Zwam.

Hoek was in de aanloop en op het WK 2014 al werkzaam als keeperstrainer bij het Nederlands elftal en kent Blind, destijds assistent, dus nog. De afgelopen twee jaar was de 59-jarige oud-doelman werkzaam bij Manchester United. Louis van Gaal nam hem na het WK mee naar Old Trafford, waar Hoek zich ontfermde over de doelmannen. Eerder was hij al onder Van Gaal werkzaam bij Oranje tijdens de periode 2000-2001.

Wedden

Meer odds

"Frans is al jaren actief in de internationale top, een vakman op zijn gebied", reageert technisch directeur van de KNVB Hans van Breukelen op de website van de NVB. "Dat heeft hij ruim bewezen bij zijn eerdere periodes bij het Nederlands elftal en hij heeft natuurlijk bij grote clubs met de beste keepers gewerkt. Hij heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes op het WK in Brazilië."