LIVE-discussie: Bosz kiest voor El Ghazi en Sinkgraven, Westermann wissel

LIVE-discussie: Bosz kiest voor El Ghazi en Sinkgraven, Westermann wissel

07-08-2016 13:29
93

Ajax-trainer Peter Bosz heeft zijn elftal weer aardig door elkaar gehusseld voor de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam zondagmiddag. Anwar El Ghazi en Daley Sinkgraven vormen samen met Mateo Cassierra verrassend de voorhoede van de Amsterdammers.

Bosz kiest op Het Kasteel weer voor een 4-3-3 formatie. Op bezoek bij PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League koos de opvolger van Frank de Boer nog voor 3-5-2. De switch gaat ten koste van jongeling Kasper Dolberg, Nick Viergever en Heiko Westermann, die op de bank beginnen.

Riechedly Bazoer, die hersteld is van een liesblessure, begint voor het eerst dit seizoen in de basis bij Ajax, dat het moet stellen zonder Amin Younes. Hij heeft op het middenveld gezelschap van Davy Klaassen en Nemanja Gudelj. Jaïro Riedewald zakt daardoor een linie.

Bij Sparta, dat voor het eerst sinds 2010 in de Eredivisie actief is, staat Zakaria El Azzouzi in de spits. Hij wordt door de Rotterdammers gehuurd van Ajax. Trainer Alex Pastoor doet verder onder meer een beroep op routinier Michel Breuer. 

Opstellingen:

Sparta Rotterdam: Kortsmit; Dumfries, Breuer, Van Drongelen, Pinteaux; Dijkstra, Dougall, Sanusi; Brogno, El Azzouzi, Calero.

Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Bazoer, Gudelj, Klaassen; El Ghazi, Cassierra, Sinkgraven.