Bosz wacht op bericht Overmars: 'Zorgvuldig, het is niet even makkelijk'

Bosz wacht op bericht Overmars: 'Zorgvuldig, het is niet even makkelijk'

07-08-2016 14:44
6

Peter Bosz verraste zondag met zijn opstelling voor het competitieduel met Sparta Rotterdam. De trainer van Ajax wijzigt het elftal in elke linie én koos voor een andere formatie ten opzichte van de laatste wedstrijden.

Tegen PAOK Saloniki speelde Ajax woensdag (1-2 winst) nog met een 3-5-2 opstelling. Een groot succes werd dat niet. Zondag kiest Bosz weer voor het 'vertrouwde' 4-3-3-systeem. "Maar dat heeft niets met de wedstrijd tegen PAOK te maken", laat Bosz weten tegenover FOX Sports. "Ik denk dat wij hier de meeste kans hebben met 4-3-3, dat vond ik tegen PAOK niet het geval."

Daley Sinkgraven staat in de basis als linksbuiten. Dat gaat ten koste van jongeling Kasper Dolberg. "Of ik in Sinkgraven meer een aanvaller of middenvelder zie? Hij is vooral een goede voetballer. We missen Amin Younes en hij heeft laten zien hij die positie prima in kan vullen."

Ook middenvelder Riechedly Bazoer staat aan de afrap. "Als hij kan spelen dan zijn de keuzes voor mij logisch", aldus Bosz, die liever niet zo veel wijzigingen in het elftal doorvoert. "Maar we zijn nog aan het zoeken. Nog niet iedereen is fit, dan moet je dingen aanpassen."

In de tussentijd wacht de Ajax-trainer op een bericht van Marc Overmars over een nieuwe spits. Hij weet dat de Amsterdammers geen haast maken met de opvolger van Arek Milik. "Het moet zorgvuldig gebeuren, we moeten de juiste binnenhalen. Dat is niet even makkelijk."