'Kijk, Johan is natuurlijk de spreekbuis van Munsterman. Dat kan niet'

'Kijk, Johan is natuurlijk de spreekbuis van Munsterman. Dat kan niet'

07-08-2016 14:56
1

Spannende televisie, dat wil Wilfred Genee maken met Johan Derksen en René van der Gijp bij Voetbal Inside. Vooral de relatie tussen de presentator en Derksen is veelbesproken.

"Johan zei afgelopen maandag in Boulevard dat we nog nooit zo'n goede relatie hebben gehad als nu. En het is nog waar ook. Ik klop het nu gelijk af, dat begrijp je, want het kan vrijdag weer anders zijn. Maar precies dat is de kracht van Voetbal Inside", zegt Genee tegen Het Parool. "Soms is het een hele uitzending niet verrassend, maar het kan elk moment weer anders zijn. Omdat we niks regisseren, niks van tevoren bedenken. We gaan gewoon zitten. Dan kan opeens iets aanslaan."

"En zo is het ook met Johan en mij. We hebben nu een uitstekende verstandhouding, maar ja, laatst met Twente weer. Kijk, Johan is natuurlijk de spreekbuis van Joop Munsterman en roept alles één op één na. Dat kan natuurlijk niet. Dus moet ik daar iets over zeggen en klapt het gelijk weer tussen ons. Maar dat maakt het ook spannend."

Genee stelt dat het soms te ver gaat aan tafel. "Het raarste is: Johan roept elk jaar weer: jongens, het is nu een keer mooi geweest, het moet een tandje minder. En even later zegt hij in de uitzending: Ik hou niet van mosselen. Het zijn net kutjes. Dan denk ik: hoe kan je dat nou roepen? Je bent 68, man. Hij doet dat gewoon, tot aan het seksleven van Louis van Gaal aan toe. Zal de bondscoach je eens even lekker volspuiten."