VP's Elftal van de Week: drie Feyenoorders, PSV-Duitser en Ajax-knokker

VP's Elftal van de Week: drie Feyenoorders, PSV-Duitser en Ajax-knokker

08-08-2016 10:00
10

De eerste speelronde van het nieuwe Eredivisie-seizoen is gespeeld en dus keert ook de vaste rubriek met de beste spelers van het weekend terug. Feyenoord is door de 0-5 zege in Groningen hofleverancier.

Eloy Room (Vitesse)
Het stond na 45 minuten al 0-4 voor Vitesse in Tilburg en dus had Room een vrij rustige avond. Wat hij deed, deed hij echter zó goed, dat hij een plek verdient in deze lijst.

Wedden

Meer odds

Leeroy Owusu (Excelsior)
Bij Ajax werd hij deze zomer te licht bevonden voor de hoofdmacht, maar bij Excelsior lijkt Owusu prima op zijn plek te zitten. De rechtsback vierde zijn officiële debuut met een doelpunt tegen Twente.

Daniel Schwaab (PSV)
De komst van Schwaab is tot op heden een schot in de roos voor PSV. De Duitse verdediger straalt rust uit en is sterk in de duels. Door zijn entree kregen de Eindhovenaren weer grip op de wedstrijd.

Eric Botteghin (Feyenoord)
Keerde terug in Groningen en liet dat zéker niet onopgemerkt voorbij gaan. Als Botteghin zo blijft spelen, kan het een leuk seizoen worden voor hem en Feyenoord.

Sofyan Amrabat (FC Utrecht)
Een bezige bij op het middenveld van Utrecht. De Domstedelingen overklasten PSV in de eerste helft, mede door de inbreng van Amrabat. Was bij elk gevaarlijk moment betrokken.

Stijn Schaars (sc Heerenveen)
Hij was al populair in Friesland en die populariteit zal er na zondag alleen nog maar groter op zijn geworden. Met een rake vrije trap redde Schaars een punt namens het tiental van Heerenveen.

Tonny Vilhena (Feyenoord)
Vrijwel niemand had twee maanden geleden gedacht dat hij dit seizoen nog voor Feyenoord zou spelen, maar tegen Groningen stond Vilhena er. Scoorde en speelde een sterke wedstrijd.

Daley Sinkgraven (Ajax)
De opluchting was van het gezicht van Sinkgraven af te lezen, na zijn uitstekende optreden voor Ajax tegen Sparta. Eindelijk liet hij zich weer eens zien, met een doelpunt en een assist als resultaat.

Mitchell van Bergen (Vitesse)
Waar sommige zestienjarigen op zaterdagavond jagen op meisjes en stiekem alcohol drinken, daar is Van Bergen al bezig in de Eredivisie. Het toptalent van Vitesse maakte indruk tegen Willem II.

Eljero Elia (Feyenoord)
Op Elia stond zondag geen maat. Maakte een hattrick en had er zó erg naar zijn zin in Groningen, dat hij weigerde om het veld te verlaten vanwege een vinger uit de kom. Elia's on fire!

Mike Havenaar (ADO Den Haag)
In de voorbereiding niet één keer trefzeker, maar een doelpunt is bij Havenaar nooit ver weg. Benutte een penalty en maakte tegen Go Ahead Eagles ook nog zijn tweede. Kickstart voor de Japanner.