Update: Voormalig Ajax-teammanager maakt melding van deal De Boer

Update: Voormalig Ajax-teammanager maakt melding van deal De Boer

08-08-2016 08:21
22

Het lijkt er steeds meer op dat Frank de Boer de nieuwe hoofdtrainer van Internazionale wordt. De Italianen hebben Roberto Mancini volgens Corriere della Sera ontslagen. De Boer wordt maandag als zijn opvolger gepresenteerd. 

Mancini, vanaf november 2014 trainer van Inter, is met de nieuwe Chinese eigenaar van de club om tafel gegaan en beiden zijn tot een overeenkomst over een ontslagvergoeding gekomen. Mancini krijgt 2,5 miljoen euro mee, zo meldt Corriere. Met het ontslag van Mancini is de weg vrijgemaakt voor De Boer, tot afgelopen seizoen hoofdtrainer van Ajax.

De voorzitter Michael Bolingbroke en Piero Aid, technisch directeur van de club, hebben afgelopen weekend met De Boer gesproken. De voormalige Ajax-trainer tekent volgens de geruchten een driejarig contract, tot en met medio 2019. Het jaarsalaris bedraagt zo'n twee miljoen euro.

De druk op De Boer is echter hoog, want als de resultaten uitblijven, wil Inter graag Diego Simeone naar Italië halen. De Argentijn is op dit moment trainer van Atlético Madrid. Met de nieuwe, Chinese eigenaar krijgt Inter financieel gezien veel meer mogelijkheden om de komst van Simeone veilig te stellen.

Update 08.21 uur: David Endt, oud-teammanager van Ajax, heeft nu ook het bericht gedeeld dat De Boer naar Internazionale verkast. De deal is rond, zo vertelde Endt in gesprek met BNR Vandaag.