'Ajax wil grote aankoop snel presenteren en vindt 11 miljoen voor Dost te gortig'

'Ajax wil grote aankoop snel presenteren en vindt 11 miljoen voor Dost te gortig'

08-08-2016 07:19
59

Ajax streeft ernaar om op korte termijn een 'grote aankoop' voor de spitspositie te presenteren. Het liefst nog voor de eerste wedstrijd tegen FK Rostov in de play-offs voor de Champions League. Bas Dost is op dit moment te duur, want hij moet elf miljoen euro kosten.

Trainer Peter Bosz weet dat directeur spelersbeleid Marc Overmars druk bezig is. "Maar zorgvuldigheid gaat boven snelheid", stelt Bosz in gesprek met De Telegraaf. De krant stelt dat Ajax het zichzelf makkelijk kon maken door Sebastien Haller voor acht miljoen euro op te pikken bij FC Utrecht, dat twee jaar terug 2,8 miljoen euro neertelde voor zijn diensten. Zijn potentie wordt lager ingeschat en Ajax kan altijd nog op hem terugvallen.

Dan is er ook nog Bas Dost, die als prima opvolger voor Arek Milik wordt gezien. De aanvaller van VfL Wolfsburg gaat in Duitsland zijn laatste contractjaar in, maar moet elf miljoen euro kosten. Ajax vindt die transfersom te gortig. Mogelijk daalt de vraagprijs naarmate het einde van de transfermarkt in zicht komt. Daarbij komt volgens de krant dat andere grote namen vaak op dit moment nog niet voor een club uit de Eredivisie kiezen en wachten op andere aanbiedingen.