'Ajax brengt ADO in lastig parket met verkoopwens Becker: flinke constructie'

'Ajax brengt ADO in lastig parket met verkoopwens Becker: flinke constructie'

08-08-2016 08:33
44

ADO Den Haag zal alles op alles moeten zetten om Sheraldo Becker naar de club te halen. Becker zelf heeft wel oren naar een overstap, maar Ajax wil de speler alleen verkopen.

Becker moet één van de vele aanwinsten worden bij ADO Den Haag. "De trainer heeft gezegd dat ze met Becker bezig zijn, héérlijk als hij er ook nog bij komt", stelt Tom Beugelsdijk in gesprek met De Telegraaf. Becker zal zich bij ADO Den Haag aandienen als extra sterke optie voor op de flanken.

De overstap is echter niet zomaar geregeld. Ajax wil alleen meewerken aan een permanente transfer van Becker, terwijl ADO het financieel lastig heeft. Die Hagenaars lijken de transfersom niet op te kunnen hoesten. Een mogelijkheid is dat Hui Wang, de Chinese eigenaar van de club, zijn portemonnee trekt.

Anders zal ADO met een inventieve constructie op de proppen moeten komen. Een optie is dat Ajax een groot deel van de transferrechten houdt. Zo'n zelfde soort afspraak is eerder ook rond Mitchell Dijks gemaakt. Ajax hield toen rond de vijftig procent van de transferrechten.