'Drenthe kan transfermarkt opschudden met verrassende overstap'

'Drenthe kan transfermarkt opschudden met verrassende overstap'

08-08-2016 08:40
20

Royston Drenthe kan voor een bijzondere transfer zorgen. De voormalig speler van Feyenoord en Real Madrid vindt mogelijk onderdak bij een Belgische club, zo meldt Het Laatste Nieuws.

Het gaat om Waasland-Beveren. Drenthe speelde afgelopen seizoen in de Verenigde Arabische Emiraten bij Baniyas, maar staat nu op de radar van de Belgische club. Drenthe kan zomaar voor de transferstunt van deze transferperiode zorgen in België, als hij tot een akkoord komt met Waasland-Beveren.

De 29-jarige linkspoot, die op veel posities uit de voeten kan, heeft een nu al bizarre carrière achter de rug. Hij begon bij Feyenoord, viel op bij Jong Oranje en verdiende een transfer naar Real Madrid. Na drie seizoenen bij De Koninklijke nam Hercules Alicante hem over op huurbasis. In het seizoen 2011/'12 was het de beurt aan Everton, dat Drenthe ook als huurling in de armen sloot.

Die periode leverde de Rotterdammer een transfer op naar Alania Vladikavkaz uit Rusland. Nadien speelde Drenthe nog voor Reading, Sheffield Wednesday, Kayseri Erciyesspor en dus Baniyas.