'PSV kent drie scenario's voor zoektocht naar nieuwe middenvelder'

'PSV kent drie scenario's voor zoektocht naar nieuwe middenvelder'

08-08-2016 08:59
7

Het vertrek van Stijn Schaars naar sc Heerenveen en de afzegging van Marco van Ginkel hebben er bij PSV voor gezorgd dat er weer een vacature op het middenveld beschikbaar is. Volgens het Eindhovens Dagblad zijn er drie scenario's. 

Het eerste scenario is dat PSV een absolute topversterking naar Eindhoven haalt. Marcel Brands haalt dan een middenvelder die Jorrit Hendrix uit de basis kan spelen. Bovendien moet de aanwinst ervoor zorgen dat het middenrif in balans blijft. Internationale ervaring is een vereiste, gezien het feit dat PSV opnieuw hoge ogen wil gooien in de Champions League. 

Optie twee is dat PSV niet kiest voor een topversterking, maar voor een speler met potentie. De Brabanders kijken dan mogelijk naar talentvolle middenvelders uit de Eredivisie. Markus Henriksen zou een optie zijn, gezien het feit dat hij nog één jaar vastligt bij AZ. 

Het derde en laatste scenario is dat PSV niet één maar twee middenvelders haalt. Dit omdat ook Adam Maher de club nog kan verlaten. Maher tekende medio 2013 een contract bij PSV, nadat de club zo'n zeven miljoen euro aan AZ had overgemaakt. Maher oriënteert zich na enkele matige jaren op een vertrek.