In het kort: Luhukay begint sterk, Porto haalt spits uit België

In het kort: Luhukay begint sterk, Porto haalt spits uit België

08-08-2016 22:19
3

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Luhukay begint goed
Jos Luhukay is met een overwinning begonnen aan zijn trainersklus bij VfB Stuttgart. De gedegradeerde club won zijn eerste duel in de Tweede Bundesliga maandagavond met 2-1 van FC Sankt Pauli. Alexandru Maxim en Christian Gentner maakten in de tweede helft de openingstreffer van Aziz Bouhaddouz ongedaan.

FC Porto shopt in Gent
Laurent Depoitre heeft dan toch zijn langverwachte transfer afgerond. De bonkige spits leek gemaakt voor de Premier League, maar gaat bij FC Porto aan de slag. De Portugese grootmacht heeft de komst van Depoitre officieel bevestigd op Twitter. Het contract van de aanvaller in Gent zou in 2017 aflopen, maar echt happig om dat te verlengen was hij niet. Als De Buffalo's nog geld wilden vangen voor hun aanvalsleider, moesten ze hem dus wel verkopen. Hoeveel Gent ontvangt van Porto, is voorlopig niet bekend. In zijn contract staat wel een afkoopclausule van liefst veertig miljoen euro.

Hoeness meldt zich
Uli Hoeness keert vijf maanden na het uitzitten van zijn gevangenisstraf terug in de top van het Europese voetbal. Hij is de enige kandidaat voor het voorzitterschap bij Bayern München, zo meldt de Duitse recordkampioen maandag via de officiële kanalen. In november van dit jaar wordt er gestemd. De 64-jarige Hoeness maakte ruim dertig jaar deel uit van het bestuur van Bayern, totdat hij voor drieënhalf jaar de bak in moest wegens belastingontduiking.

Peperdure Mercedes Ould-Chikh uitgebrand
Het zit Bilal Ould-Chikh niet bepaald mee in Portugal. Het negentienjarige talent komt nauwelijks aan de bak bij zijn club Benfica en afgelopen weekend zag hij zijn peperdure Mercedes in vlammen opgaan. De Mercedes C63 AMG met een prijskaartje van zo'n 100.000 euro werd total-loss verklaard. Ould-Chikh speelt sinds vorig jaar bij Benfica, dat hem voor 1,25 miljoen overnam van FC Twente. Hij wacht nog op zijn officiële debuut.