'Havenaar kan ADO snel verlaten voor Premier League, Bundesliga of China'

'Havenaar kan ADO snel verlaten voor Premier League, Bundesliga of China'

08-08-2016 15:58
7

ADO Den Haag vreest een vertrek van Mike Havenaar. De 29-jarige spits, die het nieuwe seizoen zaterdag begon met twee doelpunten tegen Go Ahead Eagles, staat in de belangstelling van een groot aantal clubs.

Volgens Omroep West zaten tijdens het duel tussen ADO en Go Ahead (3-0) scouts van clubs uit onder meer de Premier League, Bundesliga en de Chinese Super League op de tribune. Dat is slecht nieuws voor de Haagse club, die pas één seizoen over Havenaar kan beschikken. Hij kwam vorig jaar transfervrij over van HJK Helsinki.

Havenaar ligt nog vast tot medio 2018, waardoor ADO wel de hoofdprijs kan vragen. Bij een exorbitant bedrag is de 29-jarige spits zo goed als onhoudbaar. Mocht hij in de laatste weken van de zomerse transferperiode alsnog vertrekken, dan heeft de Haagse clubleiding volgens Omroep West een schaduwlijst klaarliggen.

Havenaar was vorig seizoen clubtopscorer van ADO met zestien doelpunten. In een eerder stadium werd Fenerbahçe ook al aan de oud-speler van Vitesse, Cordoba en HJK Helsinki gelinkt.