'Liverpool gaat hoog in de boom zitten en wil 38 miljoen voor geflopte spits'

'Liverpool gaat hoog in de boom zitten en wil 38 miljoen voor geflopte spits'

08-08-2016 17:35
2

De liefde tussen Christian Benteke en Liverpool FC is de voorbije maanden serieus bekoeld. Sinds Jürgen Klopp trainer is op Anfield Road, moet Benteke zich tevreden stellen met een plekje op de bank. Liverpool ziet de Belg dan ook liefst vertrekken. 

Desondanks is Liverpool niet van plan om Benteke voor een appel en een ei te laten gaan. The Reds betaalden zelf namelijk zo'n 46 miljoen euro voor de spits, die vorig jaar zomer overkwam van Aston Villa. Van dat bedrag wil Liverpool in ieder geval een groot deel terugzien, meldt Sky Sports. Volgens de Britse omroep zullen geïnteresseerden dan ook minstens 38 miljoen op tafel moeten leggen.

Als geen enkele club deze zomer zo ver wil gaan voor Benteke, heeft Liverpool er echter geen problemen mee om de aanvaller pas volgend jaar te slijten. De 25-jarige Rode Duivel zal zelf gebrand zijn op een transfer, aangezien in dat geval een heel seizoen als invaller dreigt. Afgelopen seizoen kwam Benteke tot 29 Premier League-optredens, waarvan veertien als basisspeler. Hij scoorde negen keer.