Gerbrands: 'Als Ajax zich plaatst voor de Champions League ontstijgen zij PSV'

Gerbrands: 'Als Ajax zich plaatst voor de Champions League ontstijgen zij PSV'

08-08-2016 18:25
29

Het Financieele Dagblad publiceerde onlangs een artikel waarin stond dat PSV Ajax voorbij is geschoten qua begroting. Dat stuk zorgde voor veel commotie. PSV-directeur Toon Gerbrands legt bij PSV TV haarfijn uit hoe de situatie in elkaar steekt.

"Ze gaan bij alle clubs langs hoe hoog de begroting is", zegt Gerbrands. "PSV was Ajax dit keer ontstegen. Daar ontstond op Twitter wat commotie over. Er is een tijd geweest dat PSV een begroting op Champions League-niveau had. Dat heeft financieel gevolgen gehad. Ik heb daarover gemeld dat wij inderdaad de hoogste begroting hebben, maar de uitgaven zijn op Europa League-niveau. De inkomsten op Champions League-niveau."

Maar Gerbrands houdt rekening met een ommekeer. "Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat als Ajax zich plaatst voor de Champions League, dat zij ons weer ontstijgen. Ook omdat Arek Milik verkocht is (aan Napoli voor ruim dertig miljoen euro, red.). Bij PSV weten we waar we mee bezig zijn. Daar hoeven de PSV'ers zich niet druk om te maken", besluit Gerbrands.