Knotsgek duel in Eindhoven: bizarre comeback en vier treffers PSV-spits

08-08-2016 21:49
23

Jong PSV is het seizoen op wonderbaarlijke wijze met een overwinning begonnen. De Eindhovenaren leken lange tijd op rozen te zitten tegen provinciegenoot FC Den Bosch, maar bijna ging het nog mis.

Jong PSV - FC Den Bosch 5-4
Halverwege leek Jong PSV nog op weg naar een monsterzege tegen FC Den Bosch, nadat Sam Lammers liefst drie keer het net wist te vinden in de eerste helft en ook Philippe Rommens nog een duit in het zakje had gedaan (4-0). Bovendien stonden de bezoekers na 44 minuten met tien man, toen Jeremy Fernandes met rood naar de kant moest.

De tegentreffer op slag van rust van Zija Azizov had Den Bosch blijkbaar vertrouwen gegeven, want na rust kantelde het duel op bizarre wijze. In een tijdsbestek van twaalf minuten maakten Ben Santermans, Romero Regales (strafschop) en Bart Biemans de Eindhovense voorsprong ongedaan (4-4). Het laatste woord was echter toch weer aan Lammers, die met zijn vierde treffer van de avond voor de 5-4 eindstand zorgde.

Jong Ajax - FC Emmen 1-1
Jong Ajax is het nieuwe seizoen begonnen met een gelijkspel. De ploeg van trainer Marcel Keizer kwam tegen FC Emmen niet verder dan 1-1. Met nieuweling Davinson Sanchez in de basis zag hoofdcoach Peter Bosz vanaf de tribune hoe Ajax-doelman André Onana na negen minuten opzichtig in de fout ging bij de treffer van Rogier Krohne. Na 26 minuten bepaalde Robert Muric de eindstand.