'Leicester vindt 'next Jamie Vardy' in Spanje: transfersom van 15 miljoen euro'

'Leicester vindt 'next Jamie Vardy' in Spanje: transfersom van 15 miljoen euro'

09-08-2016 13:58
6

De kans bestaat dat Leicester City zich na Ahmed Musa opnieuw gaat versterken met een aanvaller. Lucas Perez, vleugelspeler van Deportivo La Coruña, staat op het verlanglijstje.

De geruchten over een mogelijke move van Perez naar Leicester klinken steeds harder. Volgens de Leicester Mercury, dat een betrouwbare reputatie heeft en zich deels baseert op een bericht van het Catalaanse Sport, kan de 27-jarige Spanjaard voor vijftien miljoen euro overstappen naar de kampioen van Engeland.

Als alles volgens plan verloopt, wordt de deal tussen Leicester en Deportivo na het weekend afgerond. Opvallend: Perez is niet opgenomen in de wedstrijdselectie van Depor voor de laatste vriendschappelijke wedstrijd van de voorbereiding, thuis tegen Villarreal.

Perez wordt in Engelse media overigens al 'the next Jamie Vardy' genoemd. De aanvaller, afgelopen seizoen goed voor zeventien doelpunten en tien assists in de Primera División, heeft wat dat betreft een redelijk vergelijkbare carrière. Na omwegen in lage Spaanse elftallen, Oekraïne en Griekenland belandde de laatbloeier twee jaar geleden bij Deportivo.