Bosz looft jonge aanvaller: Ik houd van intelligente voetballers en hij is dat

Bosz looft jonge aanvaller: "Ik houd van intelligente voetballers en hij is dat"

09-08-2016 17:52
11

Peter Bosz is zeer te spreken over aanwinst Mateo Cassierra. De negentienjarige Colombiaan fungeerde in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam voor het eerst als diepe spits bij Ajax en deed dat volgens de trainer meer dan verdienstelijk.

"Ik vind dat gewoon een heel goede speler", zegt Bosz tegen Ajax TV. "Dat merk je op de trainingen, dat merk je in de wedstrijden. Ik houd van intelligente voetballers en hij is dat. Dat zie je aan hoe hij positie kiest, hoe hij tussen de linies loopt en hoe hij zich aanbiedt. Dat doet hij uitstekend." Cassierra was op Het Kasteel verantwoordelijk voor de 1-3 van Ajax.

De Colombiaan stond in de spits doordat Kasper Dolberg rust kreeg. "Voor hem is iedere training enorm zwaar en je ziet dat hij heel veel arbeid levert in wedstrijden", zegt Bosz over de Deen. "Hij was wat vermoeid aan het raken, dan moet je oppassen dat die jongen niet geblesseerd raakt." Volgens de oefenmeester zijn beide aanvallers niet met elkaar te vergelijken.

"Kasper heeft echt een waanzinnig hard schot, dat is juist weer iets dat Mateo niet heeft", aldus Bosz. "Op dit moment denk ik in Kasper al meer een echte nummer 9 te zien. Mateo zal daar naar toe groeien omdat het een heel slimme speler is, maar ik vind het nu nog meer een speler die er omheen speelt."