Pogba-transfer midden in de nacht bekend: Zeer slimme zet van de club

Pogba-transfer midden in de nacht bekend: "Zeer slimme zet van de club"

09-08-2016 18:15
4

De megatransfer van Paul Pogba naar Manchester United werd om 00.45 uur Engelse tijd, 01.45 uur Nederlandse tijd, bekendgemaakt, een vreemd tijdstip voor transfers in Engeland. In de Daily Star legt Rob Wilson van Sheffield Hallam University uit waarom de club voor de nachtelijke bekendmaking heeft gekozen.

"Een zeer slimme zet van de club", vindt Wilson. "Normaal gesproken zie je dat transfers in de ochtend bekend worden gemaakt om aan te sluiten bij de New York Stock Exchange. Ze hebben dit 's nachts bekendgemaakt voor de markten in de Verenigde Staten en het Verre Oosten, om zeker te zijn van veel exposure. Dat bewijst het enorme aantal foto's dat de club sinds vannacht naar buiten heeft gebracht ook: ze wilden maximale bekendheid."

Op het moment van de aankondiging van de Pogba-transfer was het avond in Amerika en ochtend in het Verre Oosten en dus pakte de club twee continenten mee waar het veel fans heeft. De enorme transfersom van 105 miljoen euro heeft Manchester United overigens zo terugverdiend, denkt Wilson. "Die transfersom wordt overschaduwd door alle inkomsten die United door deze deal krijgt. Of het ook zijn salaris overschaduwt, ligt aan zijn ontwikkeling en die van Manchester United."

"Het is duidelijk dat hij zich bij een illuster rijtje met commerciële big boys voegt zoals Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar en Gareth Bale. Pogba is de volgende", aldus Wilson.